Reisfotografie: een publicatie in zoom.nl

Portret fotografie sadhoe publicatie zoom.nl 01

Foto’s maken doe ik eigenlijk omdat ik het gewoon ontzettend leuk vind om te doen…. je zou het bijna een passie kunnen noemen ;) . Veel foto’s maak ik puur omdat ik het mooi vind om dingen vast te leggen, hoofdzakelijk voor mijzelf als herinnering en voor de dierbaren om mij heen.

Portret fotografie sadhoe publicatie zoom.nl 03

En dan krijg ik ineens een mailtje van zoom.nl: “Of ze wel een foto van mij mogen gebruiken voor de zomereditie 2012 van hun magazine zoom.nl”… Natuurlijk mogen ze dat. Hoewel ik de foto’s hoofdzakelijk voor mijzelf maak is het toch erg leuk om een foto van jezelf pagina groot in een magazine te zien. Stiekem ben ik dan toch een beetje trots :).

Portret fotografie sadhoe publicatie zoom.nl 02De gepubliceerde foto is een foto van een Sadhoe gemaakt in Varanasi (India).

Via Wikipedia.nl: “Een sadhoe (Sanskriet, m., साधु, sādhu, lett.: “goed persoon”) is een hindoeïstische asceet of yoga-beoefenaar (yogi) die de eerste drie hindoeïstische levensdoelen: kāma (plezier), artha (rijkdom), dharma (juist handelen) heeft opgegeven. Een sadhoe is volledig toegewijd aan het behalen van spirituele bevrijding moksha door meditatie.”